Press Release
22.11.2021

Lighting Design Week 2021: Μια μοναδική εβδομάδα αφιερωμένη στο φωτισμό ολοκληρώθηκε στο HUB Lighting & Innovation by Kafkas

Lighting Design Week 2021: Μια μοναδική εβδομάδα αφιερωμένη στο φωτισμό ολοκληρώθηκε στο HUB Lighting & Innovation by Kafkas

Με την παρουσία κορυφαίων brands φωτιστικών, όπως η Arkoslight, η Intra lighting και η Davide Groppi, αλλά και με τη διεξαγωγή εντυπωσιακών side events, ολοκληρώθηκε η πρώτη Lighting Design Week, η οποία πραγματοποιήθηκε στο HUB Lighting & Innovation by Kafkas σε συνεργασία με την Design Ambassador από τις 09-14/12.

Στόχος του exclusive event ήταν να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία στον κόσμο του σύγχρονου φωτισμού, αναδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση μεταξύ αρχιτεκτονικής φόρμας, καθημερινής ζωής και φωτισμού.
Τα workshops, παρακολούθησαν πλήθος αρχιτεκτόνων και επαγγελματιών του φωτισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να περιηγηθούν στο μαγικό κόσμο του φωτισμού. Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες ομιλίες εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου (αρχιτέκτονες, designers, lighting designers κ.ά) και διακεκριμένων οίκων φωτιστικών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα workshops πλαισιώθηκαν από ενδιαφέροντα side events (οινογνωσίας και mixologists) τα οποία συνδέονταν θεματικά με το φωτισμό.
Συγκεκριμένα, στις 6 ημέρες καλύφθηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

09-10/12: η θεματική ενότητα είχε τίτλο “The intimate side of Lighting” και οι ομιλητές ήταν οι: Αναστασία Φιλιπποπούλου-Architect, Lighting Designer, Πάνος Παπασωτηρίου-Architect, Managing Director S2PiA architects. Οι ομιλίες αυτές αντιμετώπισαν το φωτισμό ως ένα μέσον που ορίζει έναν πιο προσωπικό και οικείο χώρο, αυτόν της κατοικίας. Ο φωτισμός αφηγείται το χώρο και αναδεικνύει υφές, όγκους, υλικά.

11-12/12: η θεματική ενότητα είχε τίτλο “Daylight as a source of design inspiration” και οι ομιλητές ήταν οι: Δρ. Λάμπρος Δούλος – Associate Professor, Lighting technology in human centric environment και Μαρίζα Γαλάνη – Lighting Designer. Εδώ έγινε αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το τεχνητό φως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των αυτοματισμών στην προσομοίωση του φυσικού φωτός και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης του εσωτερικού χώρου.

11-12/12: η θεματική ενότητα είχε τίτλο “Lighting landscapes” και οι ομιλητές ήταν οι: Δρ. Αντώνης Σκορδίλης – Landscape Architect, Doctor of Plant Ecology UA και Θάνος Ντανίλοφ, Architectural Lighting Designer. Στις ομιλίες αυτές δόθηκε έμφαση στη διαμόρφωση και ανάδειξη των νυχτερινών τοπίων χάρη στις δυνατότητες που παρέχει ο αρχιτεκτονικός φωτισμός.

13-14/12: η θεματική ενότητα είχε τίτλο “Lighting for Emotion” και οι ομιλητές ήταν οι: Τζούλη Σπαρτινού-Πατρώνη-Architect, Managing Partner eDje, Κατερίνα Σκάλκου-Architect, Lighting designer, Χριστίνα Θανάσσουλα-Stage Lighting designer. Οι ομιλητές εστίασαν στη θεατρική πλευρά του φωτισμού και το μοναδικό τρόπο που έχει να προκαλεί συναισθήματα.

Το HUB αποτελεί ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο, στον οποίο ο φωτισμός με τη βοήθεια της τεχνολογίας εξελίσσεται διαρκώς. Δίνει βήμα σε ανθρώπους να εκθέσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους πάνω στο φωτισμό, ενώ αποτελεί μια αέναη πηγή έμπνευσης για επαγγελματίες και μη. Κάθε χώρος έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προάγει το φωτισμό σε έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μέσω της διάδρασης και του πειραματισμού. Αυτό αποδεικνύεται και από τη βράβευσή του στα Lighting Awards 2022 με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Enhancing Experience through lighting και στην κατηγορία Office.

Περισσότερες πληροφορίες για το HUB Lighting & Ιnnovation by Kafkas μπορείτε να βρείτε στο www.hubkafkas.com

HUB Lighting & Ιnnovation by Kafkas
• Λ. Βουλιαγμένης 517, 163 41 Ηλιούπολη
Τηλ: 210 9919193|Email: info@hubkafkas.com
• Λ. Κηφισίας 296, 152 32 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6851932|Email: info@hubkafkas.com
• Αναγνώστου Γογονή & Περιβολιών, Παχιανά, , 16452, Χανιά
Τηλ: 2821036310 |Email: info@hubkafkas.com

Facebook: @HUB Lighting & Innovation by Kafkas
Instagram: @Hub_kafkas

Σχετικά με την
Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας. Με το σύγχρονο δίκτυο των 72 καταστημάτων της σε Ελλάδα και Κύπρο, το Τμήμα Διαχείρισης & Εξυπηρέτησης Μεγάλων Β2Β πελατών, τα εξειδικευμένα τμήματα Φωτισμού, ICT, Ενεργειακών Λύσεων, Βιομηχανίας, Ναυτιλίας και Διαχείρισης Έργων και τις δυο Κατασκευαστικές μονάδες Ηλεκτρικών Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους πελάτες της. Η πολυετής εμπειρία της Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ στον χώρο (πάνω από 45 χρόνια), η συμμετοχή της στα περισσότερα έργα που αφορούν νέες εγκαταστάσεις αλλά και ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και υποδομών, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά που δραστηριοποιείται.

Σχετικά με το
HUB Lighting & Innovation by Kafkas

Το Hub Lighting and Innovation by Kafkas, το νέο conceptual framework της εταιρείας, είναι αφιερωμένο στην αλληλεπίδραση με το φωτισμό μετατρέποντάς τον σε εμπειρία, καθώς η περιήγηση του επισκέπτη έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο φωτιστικά σώματα, αλλά και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Lighting Design Week 2021: Μια μοναδική εβδομάδα αφιερωμένη στο φωτισμό ολοκληρώθηκε στο HUB Lighting & Innovation by Kafkas
Lighting Design Week 2021: Μια μοναδική εβδομάδα αφιερωμένη στο φωτισμό ολοκληρώθηκε στο HUB Lighting & Innovation by Kafkas
Go to Right Go to Left Slider Arrow Go to top Go down or download List Close Facebook Instagram Linkedin
Drag
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok